Bouwstaal mattenlegger

Arboverbetering
Handmatig tillen van de bouwstaalmatten is niet meer nodig. De BML kan in combinatie met een lichte kraan worden gebruikt. Deze uitvinding maakt het mogelijk om snel, effectief en ook nog eens Arbo vriendelijk te werken. 

Productomschrijving
Het hulpmiddel bestaat uit een star stalen hijsframe waaraan hijskettingen gemonteerd zijn. De hijskettingen zijn voorzien van flexibel gemonteerde strips met bekjes en vergrendelhaken welke bij ophijsen zorgen voor automatische vergrendeling. Vervoer van het hulpmiddel op een dak drager van een transport bus is mogelijk. Voor diverse diameters zijn bekjes ontwikkeld die standaard aan BML zijn bevestigd en kunnen worden uitgewisseld.

Gebruik
De hijsklem wordt aan een kraan gehangen met behulp van een viersprong. Vervolgens wordt deze door twee medewerkers bediend en kunnen de bouwstaalmatten één voor één van een stapel worden afgenomen en met behulp van dit hulpmiddel op de juiste positie worden neergelegd. Met de standaard hijsklem kunnen matten van 6 x 2,5 meter en van verschillende diameters en maaswijdtes van 75, 100 en 150 worden opgepakt. Voor afwijkende maten en gewichten zijn aanpassingen mogelijk (met aandacht voor de machinerichtlijn en bijbehorende hijscertificaten). Het hulpmiddel kan toegepast worden zowel binnen, in bestaande bouw, als buiten, in nieuwbouw.